In Het Niet Weten Ontstaat de Magie

niet weten

Wij mensen willen zo graag alles WETEN. Dit geeft ons een gevoel van houvast, controle. De grootste wijsheid ontstaat uit onzekerheid. Zekerheid is een illusie. Alles verschuift, verandert, golft en beweegt continu. Want alles is tijdelijk en vergankelijk, ook al proberen we het krampachtig vast te houden. Wij mensen zijn gehecht en houden de dingen het liefst zoals ze zijn. Een gegarandeerd recept voor ongeluk.

De afgelopen weken stierf een deel van mij, wie MIJ dan ook mag zijn. In zo’n periode kom ik steeds weer terecht in het veld van het ‘niet weten’ en besef ik me keer op keer dat dit een hele bijzondere plek is. Dat juist hier de magie ontstaat. Spelenderwijs mogen ONTDEKKEN in het veld van het ‘niet weten’. Mezelf toestaan als een kind vanuit volledige overgave alle facetten van mezelf te mogen ervaren zonder er iets van te vinden of iets vast te willen grijpen.


Leren leven met onzekerheid bevrijdt je, maakt je krachtig en opent je voor het leven. Een van de grootste geheimen van het leven is het loslaten van de ILLUSIE van zekerheid en je over te geven aan de vergankelijkheid van het bestaan. Er schuilt namelijk een grote kracht in het niet weten veld. Het zorgt telkens voor nieuwe uitdagingen om je creatiekracht verder te ontwikkelen. Helpt je jouw onzekerheid toe te laten en de toekomst te verwelkomen. Verrijkt jouw leven omdat het je helpt je open te stellen voor toevalligheden die op je pad komen.
Je wordt je bewust van een gigantisch veld van potentie: alles is er mogelijk! Want ja, hier in de chaos en de leegte, begint het pas. Hier is de oorsprong van alles.

Als je aanwezig kunt blijven in het veld van het niet weten voel je vanzelf de natuurlijke beweging weer ontstaan. Daar worden wij allen toe uitgedaagd. We moeten vaak al zoveel van onszelf. Terwijl de kunst ligt in het vertrouwen op de FLOW van jouw leven. Waar beweeg ik naartoe? Dit kan enkel door te vertragen en te verstillen.

We hoeven namelijk niets, enkel onszelf te Zijn. Zijn met wat is, zonder het te willen veranderen. Zo ook het niet weten veld. Daar in bewegen hoe oncomfortabel dit soms ook kan voelen. Het voelt als sterven. Loskomen van oude overtuigingen, de perceptie van werkelijkheid die jij voor jezelf gecreëerd had. Wees vooral heel zacht en lief voor jezelf en weet dat je nu precies op de juiste plek bent met jezelf. Niet zomaar een plek, jouw plek! De plek waarin jouw MISSIE steeds duidelijker wordt.

“The only True wisdom is Knowing you Know nothing”

Ontvang voortaan deze POSITIEVE VIBE in je mail

Ja, ik wil elke week een update bomvol inspirerend artikelen ontvangen.

Geïnspireerd? Deel dit mooie verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reacties & Opmerkingen