De Balans tussen voor jezelf kiezen en geven aan de ander.

zelfliefde

Mijn hele leven heb ik vooral in dienst gestaan van anderen. Dit ben ik het afgelopen jaar heel duidelijk gaan inzien. In mijn laatste blog deelde ik met jullie dat ik de afgelopen jaren zachtheid had uitgenodigd in mijn leven én dat het nog zachter mocht blijkbaar. Ik dacht dat ik al zo liefdevol naar mezelf was. Mijn hoofd had dit weer eens bedacht. Dat fijne hoofd van mij toch. Pas op het moment dat ik de zachtheid helemaal toe kon laten, merkte ik wat ik mezelf te kort gedaan had. Hoe vaak ik over mijn grenzen heen gegaan ben en hoeveel verdriet en boosheid ik hiervan ervaarde. Dit ben ik pas gaan voelen toen ik volledig voor Mezelf koos. 

Me, Myself and I op nummer 1! 

Ik kwam erachter hoe spannend ik het altijd heb gevonden om mezelf volledig te laten dragen door een ander. Sinds de afgelopen jaren durf ik mezelf pas te laten dragen en heb ik mogen ervaren hoe helend dit is. Ik mocht niet gedragen worden van mezelf, dit gunde ik mezelf niet, want ik moest sterk zijn en ik moest snel weer door. En al helemaal niet kwetsbaar zijn bij de ander, want daar wordt misbruik van gemaakt. Sinds vorig jaar december heb ik zelfs uitgereikt naar anderen, omdat ik zo ontzettend diep ging en het ondraaglijk en op momenten zelfs onmenselijk was. Ik had ondersteuning nodig. Zond een noodkreet uit en daar werd vanuit allerlei hoeken gehoor aangegeven. 

Dit was voor mij het meest kwetsbaarste ooit. Om uit te spreken dat ik het werkelijk niet meer alleen kon en of mensen me a.u.b konden helpen. Wat een steun en liefde heb ik mogen ontvangen. Juist omdat ik het uitzond en mezelf kwetsbaar opstelde. Bijna dagelijks ontving ik cadeautjes op mijn pad. Van uitnodigingen om bij mensen te verblijven, zodat ik niet de hele dag alleen zou zijn, van gratis behandelingen, wandelingen, telefoontjes, bloemen, massages, etc… Teveel om op te noemen. In het begin kon ik het bijna niet geloven en had ik er moeite mee om het aan te nemen en toch deed ik het. Iets in mij was geshift. De liefde voor en naar mezelf.

IK BEN HET WAARD VOELDE IK ❤️

Waard om te ontvangen. Zo zie je maar zodra je jezelf daarvoor durft open te stellen, komt het als vanzelf naar je toe. Je hoeft daar niet eens moeite voor te doen. Het gaat erom wat je uitzendt. De wet van de aantrekkingskracht. Wat jij energetisch uitzendt krijg je terug.

Binnen het werk als lichaamswerker, workshop facilitator, ben je zo snel geneigd om je aandacht naar de ander te verleggen. Je bent continu bezig met dragen en zorgen. Velen van ons hebben dit patroon al van jongs af aan, ook wel de pleaser genoemd. Het is dan moeilijk om zuiver te blijven voelen of je jouw werk vanuit een onvervulde behoefte doet of vanuit een juiste intentie. 

Met dit laatste heb ik me de afgelopen maanden bezig gehouden. Hoe belangrijk het voor mij is dat ik zo zuiver mogelijk ben in de verbinding met de ander. Continu afstemmen vanuit welke beweging ik iets initieer. Mezelf een spiegel voorhouden en daarmee steeds weer eerlijk naar mezelf durven te kijken. 

Wat kom ik halen en wat kom ik brengen? 

Balans tussen deze twee. In het verleden droeg ik vooral vanuit een behoeftigheid, iets op te vullen in mezelf. Dit deel van mezelf had ik al meerdere malen aangekeken en deze afgelopen 5 maanden heb ik afscheid genomen van haar. Het meisje wat betrokken is bij alles en iedereen. Als anderen iets nodig hadden voor ze klaar stond en kreeg je niet snel een nee. Op zich een hele goede eigenschap, maar het ging ten koste van mijn eigen gezondheid en mijn eigen geluk.

De afgelopen 4-5 maanden heb ik bewust gekozen om mezelf volledig te committeren aan hetgeen zich aandiende. Ik maakte ruimte voor dit diepgewortelde patroon. Een klein angstig meisje diende zich aan. Heb haar meegenomen aan de hand en samen zijn we op reis gegaan. Mijn angsten zijn mijn grootste leermeesters geworden. Zij hebben dit hele proces in gang gezet. 

Doordat ik mezelf alle tijd en ruimte heb gegeven en gegund is er een ongekende draagkracht in mij geboren. Een die ik nog niet kon. Door de verzachting toe te hebben gelaten in mijn leven en mezelf te hebben durven laten dragen, heb ik opnieuw vertrouwen mogen krijgen in mijn eigen draagkracht. Ik kan deze kracht nu voelen en tegelijkertijd voeden diep in mijn bekken. Daar waar mijn oerkracht en wijsheid ligt opgeslagen. 

Ik hoef er niets meer voor te doen. Enkel alleen maar mezelf te Zijn. Ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven. Dit heb ik al vaker gezegd en nu pas kan ik deze zin echt helemaal voelen in iedere cel van mijn Wezen. 

Omdat ik het LEEF!!!! 

Draagkracht begint bij jezelf. Het heeft met grenzen te maken, liefde voor jezelf. Probeer jezelf niet te verliezen, door voor een ander te bestaan. Durf voor jezelf te kiezen, daar is niets egoïstisch aan. Benieuwd hoe het met jouw balans tussen draagkracht en draaglast gesteld is?

Ontvang voortaan deze POSITIEVE VIBE in je mail

Ja, ik wil elke week een update bomvol inspirerend artikelen ontvangen.

Geïnspireerd? Deel dit mooie verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reacties & Opmerkingen