Innovatie In Duurzaam Bouwen; Een Huis Van Hennep

Ecobatiment-Maroc-1

Fotocredits: SUNIMPLANT

Monika Brummer, een Duitse architect, bedacht een woning design dat gebruik maakt van Hennep. Het furturistische design doet denken aan de earth ships van Michael Reynolds maar heeft duidelijk een upgrade gekregen. Brummer is ook mede oprichtster van Adrar Nouh (2017), een NGO die het gebruik van inheemse hennepstelen voor plattelandsontwikkeling en duurzame werkgelegenheid in het verarmde Hoge Rif van Marokko.

De constructie bestaat uit ​​hennepcomposiet met plantaardige bio-harsen, waarbij synthetische componenten werden vermeden. Het cilindrische design met 24 zonnepanelen geeft ultiem interieurcomfort, de hennep beton delen zorgen voor optimale demping en heeft vele thermische voordelen. Dit gebouw werd voor ongeveer 120.000 dollar gebouwd.

Deze Hennep woning bestaat o.a. uit:

  • Een dubbelwandige gevel met een mengsel van hennep, aarde, pozzolan en limoen, allemaal lokaal geproduceerd; en biocomposieten met technische hennepvezels die zijn geproduceerd via vacuüminjectietechnologie.
  • Een bolvormige, aerodynamische buitenlaag bestaande uit 24 semi-flexibele fotovoltaïsche panelen.
  • Gebogen bio-composietpanelen gemaakt van hennepwol, die de prestaties van de fotovoltaïsche panelen verbeteren door hun achterkant te beschermen tegen de extreme weersomstandigheden in het semi-aride gebied van Ben Guerir, waar de temperaturen variëren tussen de 42 ° –46 ° C (107 ° – 114 ° F) in de schaduw tijdens de bouwfase afgelopen augustus en september.
  • Hoogwaardig glas van de Franse glasfabrikant Saint Gobain.

Meer informatie vind je op de website van SUMNIPLANT

Ontvang voortaan deze POSITIEVE VIBE in je mail

Ja, ik wil elke week een update bomvol inspirerend artikelen ontvangen.

Geïnspireerd? Deel dit mooie verhaal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Reacties & Opmerkingen